اگرچه کابل فیبر نوری سینگل (SMF) و فیبرهای نوری چند حالته (MMF) به طور گسترده در کاربردهای مختلف استفاده می شوند، تفاوت بین کابل شبکه فیبر نوری سینگل و کابل فیبر نوری چند حالته هنوز گیج کننده است.
اگر میخواهید تفاوت فیبر سینگل مود و مالتی مود را بدانید بهتر است ابتدا با چند مفهوم آشنا شوید. پیوند اینترنتی مبتنی بر فیبر یک روش سریع و قابل اعتماد برای انتقال دادهها در یک شبکه است. با ترکیب شدن دستگاههای موبایل و کامپیوترها، مهم است که کسب و کارها بهترین انتخاب را در مورد شبکههای فیبر نوری سینگل مود و مالتی مود انجام دهند.
تفاوت فیبر نوری سینگل مد و مالتی مد
فیبر نوری Single mode ، تک حالته یا سینگل مد، از نظر نامگذاری معنای عملکرد حرکتی نور را در خود دارا می باشد ، این فیبر امکان انتقال یک نوع از حالت نور را در طول مسیر خود فراهم می نماید ، در حالی که فیبر نوری مالتی مد multimode، مالتی مد امکان انتقال حالت های مختلفی از نور را ایجاد می نماید. تفاوت بین نوع حرکت تک حالته و چند حالته نور عمدتا به دلیل تفاوت در قطر هسته این فیبر ها شکل می گردد ، که ویژگی های بیشتری را در انتقال شامل طول موج و منبع نور ، پهنای باند ، فواصل قابل پشتیبانی و هزینه های راه اندازی و.. را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.
بزرگی هسته ( قطر هسته ) فیبر های نوری
فیبر نوری سینگل مد Single mode fiber دارای قطر هسته به مراتب کوچک تری نسبت به فیبر نوری مالتی مد multimode می باشد. به طور معمول قطر فیبر نوری سینگل مد 9µm بیان می شود، گرچه با توجه به مدل های مختلف فیبر های نوری سینگل مد این قطر بین 7.6µm تا 10.5µm (میکرو متر یا میکرون) متغیر است، فیبر نوری مالتی نیز دارای دو سایز از لحاظ قطر می باشند که معمولا 50µm و 62.5µm در نظر گرفته می شوند ، همین قطر بزرگتر در فیبر های نوری مالتی مد امکان عبور حالت های بیشتر نور را فراهم می سازد.
کلد Cladding یا روکش هسته که در واقع هسته فیبر را احاطه نموده است و نقش کلیدی در انکسار نور و ایجاد شکست جهت حرکت صحیح نور (ضریب شکست حاصل تفاوت حرکت نور در هسته و کلد یا فرایند به دام انداختن نور در فیبر ) در فیبر ایجاد می نماید، در هر دو نوع مالتی مد و سینگل مد دارای قطر یکسان بوده و برابر با 125µm میکرومتر یا میکرون می باشد.
محصول پیشنهادی : کابل شبکه بی ام بی
پهنای باند
پهنای باند فیبر نوری مالتی مد به دلیل نوع مودال یا حالت نور محدود شده است و حداکثر پهنای باند قابل پشتیبانی در حال حاضر مربوط به فیبر نوری OM5 بوده و 28000MHz مگاهرتز *در کیلومتر می باشد، و در نقطه مقابل پهنای باند در فیبر نوری سینگل مد یا تک حالته از نظر تئوری نامحدود است و میتواند ظرفیت پهنای باند گسترده را عبور دهد. پهنای باند موضوع مهمی است که امروزه با سرعت نیز اشتباه گرفنه می شود، بسیاری همچنان تصور می نمایند که پهنای باند همان سرعت انتقال است، پهنای باند بر اساس ظرفیت اطلاعات عبوری تعیین می گردد و تمامی ظرفیت هایی که در بستر شبکه فیبر نوری اعلام یا مطرح می شود بر اساس این ظرفیت عبوری یا پهنای باند تعیین می گردد، همانطور که اشاره شد پهنای باند در فیبر نوری سینگل مد نامحدود می باشد و بنابراین ظرفیت قابل انتقال دیتا در فیبر نوری سینگل مد نیز نامحدود است.