دانشنامه کابلی

کارت شبکه چیست؟

کارت شبکه چیست

کارت شبکه را می توان با نام های مختلفی مانند Network Adapter و NIC و Network شناخت. NIC که مخفف عبارت Network interface می باشد، در شیارهای توسعه مادر برد به کار می رود و درواقع جزو سخت افزاری بوده که هر سیستم برای اتصال به شبکه به آن نیاز دارد و برای اتصال بین شبکه و سیستم استفاده از آن ضرورری است. این کارت های شبکه بخشی از مادر برد اصلی می باشند که برای بهبود عملکرد وسرعت کامپیوتر کارایی بالایی دارند. این کارت ها همچنین از مهمترین رابط بین سرور و شبکه ها به شمار می روند که می توانند موجب اتصال چندین سرور شوند و میان آنها ارتباط سیمی و نوری برقرار کنند. کارت شبکه می تواند این امکان را فراهم کند که دستگاه امکان اتصال به یک شبکه مرکزی دیگر را داشته و یا قابلیت اتصال به طور مستقیم به دستگاه دیگر را داشته باشد. شما برای اینکه بتوانید به اینترنت وصل شوید باید در کنار کارت شبکه یک روتر داشته باشید که  دستگاه  بتواند به روتر متصل شود و آن نیز به اینترنت متصل شود. در داخل مادر بردهای سرور چند کارت شبکه  نصب شده است، که کارهای جدا سازی ترافیک را برعهده دارند و باعث امنیت بیشتر شبکه می شوند. برای نمونه کمپانی اچ پی کارت های شبکه را درمدل های مختلف طراحی و تولید کرده که در ادامه ی این مطلب به معرفی آنها خواهیم پرداخت.

انواع مختلف کارت های شبکه

دسته اول کارت های شبکه on board می باشند. این نوع کارت های شبکه که قابلیت نصب به طور پیش فرض بر روی مادربردهای سرورهای اچ پی را دارند به صورت Ethernet بوده و می توانند از سرعت 1Gb  برثانیه پشتیبانی کنند. این مدل کارت ها نیز برای سرورهای ایستاده کمپانی اچ پی قابل استفاده هستند. از سرورهایی که از این مدل کارت شبکه استفاده می کنند می توان به نمونه های زیر اشاره کرد. ML10  G9  HPe proLiant ،HPe proLiant ML30 G10  ، HPe proLiant ML350 G10 ، ML  G9 HPe proLiant، ML 380 G9  HPe proLiant  این ماژول ها که به حالت پیش فرض بر روی مادربرد استفاده شده اند، فضایی از اسلات رایزر را اشغال نکرده و برای کسانی که می  خواهند چندین ماژول را به کار ببرند، بسیاری کاربردی است. کارت های شبکه FLR: کمپانی اچ پی در سرورهای نسل هشتم به بعد خود یه اسلات ویژه تعبیه کرده است که FLR نامیده می شود، که این اسلات را می توان  برروی مادر بردهای سرورهای رکمونت نصب و برای انواع کارت شبکه استفاده  کرد. همچنین بر روی اسلات ها انواع کارت ها Ethernet , Sfp  شبکه های LAN و فیبرنوری به کار می روند و حداکثر سرعت 10Gb بر ثانیه دارند. این سرعت ها متغییر بوده ودر برخی مدل ها تا 25Gb ,40Gb و بیشتر می رسد و به صورت  یه صفحه مانند مدار طراحی شده ، که برای ارتباط رایانه ها وسرورها کاربرد دارند و شامل یک آدرس شبکه فیزیکی به نام  آن MAC است و معمولا یک آداپتور جداگانه دارد که قابل استفاده در یکی از اسلات های مادر برد سرور است واز توانایی ترجمه سیگنال های الکتریکی  دارد، تا این سیگنال ها سازگاری با شبکه نشان دهند و تبادل اطلاعات را به راحتی صورت گیرد. سرعت انتقال داده با استفاده از فیبر نوری دو برابرمی شود. از کارت های شبکه این رده مدل های متفاوتی هستند Hpe 366 FlR – 4 port 1Gb Adapter, Hpe 331 FlR 4- port 1G adapter, Hpe 530 FlR 2- port 10 Gb Adapter-  Hpe 533 FLR 2- port10Gb Adapter,Hpe 640 FLR 2- port 10/25Gb adapter این کارت شبکه از نوع درگاه متفاوت با کارت های اترنت دیگر است و تنها از طریق فیبرهای نوری تبادل اطلاعات را در شبکه انجام می دهد و قیمت بالاتری را دارد. کارت های فیبر نوری قابل استفاده در مصارف خانگی نیستند ودر سازمان هایی که نیازمند تبادل بالای اطلاعات هستند کاربرد دارند.  کارت شبکه  Ethernet: این نوع کارت ها قابلیت اتصال به کارت اترنت دیگر را داشته و سردیگرآن نیزقابل اتصال به مودم و روتراست.این نوع کارت ها از نوع wired بوده و از پورت RJ-45 پشتیبانی خواهد کرد و در انتهای آنها هم می توان یک کابل اترنت نصب کرد. این کارتهای شبکه در مقایسه با کارت های وایرلس کم حجم تر وتخت تر هستند. کارت های شبکه pcle: این ماژول های شبکه که بر روی اسلات های Pcle نصب شده اند و برای کاربرانی که می خواهند تعداد زیادی پورت شبکه داشته باشند بسیار مناسب است. کارت شبکه PCl استانداری است از گذرگاه 64 بیت انتقال داده پشتیبانی می کند و شامل دو دسته است. 1-  کارت های شبکه بی سیم که wireless نامیده شده ، که به کابل نیاز ندارند و دارای دو نوع بوده مدل اول که بر روی اسلات های مادربرد متصل می شوند و مورد دوم دارای آنتن هستند، که به به پورت USB کامپیوتر وصل می شوند.

سرعت کارت های شبکه

کاربرد کارت های شبکه براساس سرعت آنها متفاوت می باشد به گونه ای که کارت های شبکه با سرعت پایین مانند 10/100 Mbsp در LAN ها و دفاتر کوچک کاربرد دارد و کارت های شبکه با سرعت بیشتر مانند 1000Mbps, 10Gb,  25Gb برای سازمان ها ودیتا سنترها کاربرد دارند. کارت های شبکه از نظر اسلات و باس اینترفیس دارای 5 مدل هستند، از جمله ISA, pcl, pcl-x, pcle , Usb کارت های شبکه ISA : این نوع کارت های شبکه با سرعت 9 Mbps از رده خارج شده است. کارت شبکه pcl: این کارت های شبکه دو نوع سرعت متفاوت داشته، که سرعت انتقال داده آن در حالت 32 بیتی برابر 133Mb/s  و در حالت 64 بیتی برابر با 266Mb/s  است. کارت های  شبکه pcl-x : این کارت شبکه که سرعت 1064Mb/s را داشته وفقط  در حالت 64 بیتی  وجود دارد و برای سرورها وکامپیوترها قابل استفاده است. کارت شبکه pcl: این کارت ها دارای 5 نسخه و سرعت های مختلف است. سرورهای شبکه چندین کامپیوتر و سوئیچ اترنت  را پشتیبانی کرده و مسئولیت تمام ورودی های و خروجی های دیتا بین اینترنت و کلاینت بر عهده دارند، پس باید از سرعت های بالاتر ماننند 10G,25G, 40G,100G  برخوردار باشند.

کارت شبکه

بررسی کارت شبکه سرور از نظر پورت

کارت های شبکه از نظر پورت به چهار دسته تقسیم می شوند، که هرکدام براساس کابل اتصالی مناسب با خود طراحی شده اند. یکی از این پورت ها RJ-45 می باشد که با استفاده از کابل های زوج به هم متصل شده اند و مانند CAT6, cat5, cat7 ساخته شده اند. نوع دیگر پورت ها BNC  نامیده می شود که قابل پشتیبانی با کابل های کواکسیال نازک BNC  است . یکی دیگر از پورت ها AUL tranceiver  است که به وسیله ی کواکسیال ضخیم مانند AUL  پشتیبانی می شود و نوع دیگری که می توان نام برد به صورت نوری بوده و همانند  10G/25G transceiver است. برای مثال مدل کارت شبکه محبوب Hp Ethernet 1Gb4-port366FLR Adapter این کارت شبکه به صورت کابلی است و 4 پورت یک گیگابایتی دارد که هرکدام توان  8Gb/s full duplex را داشته و برای سرورهای نسل نهم و دهم مناسب است.

 

محصول پیشنهادی: کابل شبکه لگراند

 

کارت شبکه هایی که در سرورهای Hp استفاده می شوند

کارت های شبکه به طور متفاوتی بر روی سرورهای اچ پی قابل نصب هستند. به طوریکه در روش اول آنها بر روی Riser یا پورت های PCle نصب می شوند و تنها در سرورهای پرولیانت اچ پی کاربرد دارند که به آن کارت FLR گفته می شود کارت های FlB  نیز بر روی سرورهای تیغه ای قابل استفاده هستند. همیشه در انتخاب کارت شبکه باید توج داشت که آیا اسلات خالی وجود دارد و از  چ نوعی است  . pcle , flR  کارتهای شبکه سرور اچ پی دو نوع بوده  NIC  داخلی Nlc خارجی  در مدل اول یک اسلات خالی برای جاسازی کارت وجود دارد که  قابلیت دسترسی به اینترنت را دارد که دو حالت  دارد  نوع اول ارتباط آن pcl  است  و دوم  مورد  در  iSA  کاربرد دارد و در مدل  شکل خارجی کارت شبکه که در دو حالت USB  و بی سیم هستند نیاز به جاسازی در مادربرد دارند که در زمانی که کابل شبکه ای هم وجود نداشته باشد نیازبه اتصال به اینترنت  دارند. از مدل های که شرکت اچ پی برای سرورهای خود استفاده کرده مانند HPE Ethernet 33li4-port 16b HPE Ethernet  16b-2port36li. هستند. این مدل کارت شبکه ها برای  انجام محاسبات سنگین ، فرایند های مجازی سازی با امنیت بالا مناسب هستند، زیرا سرعت قابل قبولی را دارند،کارت شبکه های اچ پی  دارای سرعت بالا هستند و می توانند دیتا سنترهایی  را با استفاده از  قابلیت های چون فرایند مجازی سازی و مقایسه پذیری مدیریت کنند . کارت شبکه سرورG8، کارت شبکه سرورG9، کارت شبکه سرور10G، کارتHBA سرور HP کارت شبکه فیبرنوری سرور HP، از جمله کارت شبکه های اچ پی بهینه سازی شده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *